Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 23. lokakuuta 2010

Lihakäristys VHH tietenkin ;)


Minulla on siis käytössä kotiteurastettua possua ja hirven lihaisia luita.
Paloitellessä, en tietenkään merkannut pusseja ja jäätyneenä ne ovatkin könttimäisiä... Joten aikalailla arvailuun menee, mitä sitä päivälliseksi laittaa :D

Mutta onnistuin kaivamaan sekä, possun, että hirven luun. Mikä luu, sitä en tiedä.

Kuvassa näkyy kuitenkin vaalea possun ja tumma hirven luu.


Leikkelin lihat niin hyvin kuin sain luista ja pilkoin ne sellaiseen käristys malliin.
Laitoin pataan myös luut mukaan.



Maustaminen on vähän arvailujen varassa, mutta ajattelin, että ainahan voin lisätä suolaa jälkikäteen.
Joten nakkelin kunnon voi kimpaleita, 2tl karkeaa suolaa, 1tl maustepippureita ja 1tl mustapippureita.
Ja koska tämä menee leivinuuniin unohtumaan, lisäsin reilusti vettä, puoli litraa.






Leivinuunissa oli 150 astetta ja nostin padan sinne muhimaan.
Ajattelin kurkata sinne ensimmäisen kerran kahden tunnin päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...