Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulusilakka karppaus malliin


Alkuperäinen löytyy täältä

Pakko oli ruisleivän päällä jo maistaa! Ihanaa!!



Ainekset:

Liotusliemi,
1l vettä, kylmää
2dl väkiviinaetikkaa
3rkl hienoa merisuolaa
Kaikki sekoitetaan keskenään.

Maustekastike,
1dl omenaviinietikkaa, käy myös muut vaaleat etikat
1dl öljyä
1kpl punasipulia (tavallinenkin käy)
0,5dl sukrinia (muuta makeutusta)
reilu desi tomaattipyrettä
7kpl mausteneilikkaa
7kpl valkopippuria
4kpl laakerinlehtiä
0,5tl rakuunaa (miehen takia jätän tän pois)
Kaikki sekoitetaan keskenään.

Minä teen tämän tällä lailla,
Varaan kaksi päivää aikaa. Ja kun ovat valmiina, vähintään kaksi päivää ennenkuin tarjoilen.

Laitan silakat liotusliemeen ja annan niiden olla kolme tuntia. Tämän jälkeen kuorin nahat pois ja laitan takaisin liemeen yöksi.
Seuraavana päivänä valutan silakoita lävikössä, jääkaapissa pari tuntia.
Teen sillä aikaa mausteliemen.
Kun silakat ovat kuivahtaneet sekoitan ne sievästi käsin liemeen.
Näin jokainen silakka saa varmasti ympärilleen liemen.
Purkitan ja nostan jääkaappiin maustumaan.

Nämä on jo olleet muutaman vuoden ihan ykkösherkku miehelle!! Pakko tehdä joka joulu!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...