Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. helmikuuta 2012

Lämmin katkarapusalaatti

Tämä oli ihan älyttömän hyvää!!!
Olisin voinut syödä tätä ämpärillisen, joten vissiin liian hyvää...
Mutta en enää tiedä onko tämä kovinkaan karppia??
Olen ihan äsken alkanut harjoittelemaan käyttämään alkoholia ruuan laitossa. kaikki alkoi Madeira-viinistä.
Nyt ostin kuivaa sherryä. Oletin kuivan sherryn olevan hiilaritonta, mutta jos olen käsittänyt oikein, niin siinä riittää silti hiilaria paljon. Jossain luki 20g ja jossain 11g. En tiedä mitä ko. sherryssä on.

Mutta huomenna kokeilen tehdä kuivalla punaviinillä. Että tuleeko yhtä hyvää.
Tähän ei ole mittoja, koska olin varma, että tämä on vain syötävää, ei ihanaa :)

Eli idea lähti Nigella Lawsonin ohjelmasta Livistä. Minusta Nigellaa on vain niin ihana katsoa. Hän laittaa sellerit kukkavaasiin (tästä lähtien minäkin) ja maistelee oikeasti ruokiaan ja on vain niin positiivinen!!

Nigella teki tän tyylistä, mutta siinä oli sakea ja wasabia. Minulla ei niitä ollut, joten sovelsin oman.


Makea chilikastike ei ole pakollinen, sekin on sokerista.
Ainekset

jäisiä katkarapuja (tietenkin sulaneetkin käy)
valkosipulia
rasvaa
kuivaa sherryä (tähän pitää keksiä 0-hiilarinen vaihtoehto) loraus
soijakastiketta, pikku loraus
chiliä
paprikaa
chilikastiketta ihan vähän
persiljaa
ja lopuksi vielä voita
jäävuorisalaattia
persiljaa päälle
Kuullota valkosipulia voissa ja öljyssä ja lisää sherry ja soijakastike ja vähän chilikastiketta
Anna kiehua vähän kasaan.
Lisää katkaravut ja chili ja paprika

Kun katkaravut ovat kuumia, lisää voita ja sulata se pienellä lämmöllä kastikkeeseen.
Kaada sitten koko homma jäävuorisalaatin päälle!! Ja nuole lopuksi lautanen ;)




Meidän pienin nousi tänään seisomaan ilman tukea. Lapset otti kuvia ja minusta onnistuivat hyvin :)



Kaikki taputti, niin hänkin yritti, kunnes muksahti lattialle :D






4 kommenttia:

  1. Voi mitkä kuvat, mikä asento, ihanan halattavan muhkea vauvan vartalo :D Äidilliset tunteet heräilee näitä katsellessa.

    Sitten reseptiin. Lämmin katkarapusalaatti ilman pastaa, perunaa, riisiä ja leipälisukkeita on mitä karpeinta karppia ja samalla oikein välimerellistä sapuskaa. Tässä yhdistyvät pohjoismainen ja välimerellinen keittiö, sillä lämpimänä versiona etelämaalainen salaatti sopii täydellisesti talviseen pakkaspäivään. Loistava keksintö, täytyy pistää kokeiluun. Tosin voin kyllä ymmärtää, että tätä uppoaisi ämpärillinenkin, sen verran kevyttä ruokaa kuitenkin. :> Ja talviaikaan sitä kaipaa jostain syystä lämmittävää ja tukevaa ruokaa, kuten kunnon uunivuokia, pihvejä ja täyteläisiä keittoja. Mutta tämä voisi olla ihan uusi aluevaltaus!

    VastaaPoista
  2. :D Kiitos kommentista :D

    Juu kyllä tuo oli aika kevyttä. Jonakin liskukkeena menis paremmin.
    Olet oikeassa nuissa talven ruuissa! Nuita ne just on :)

    VastaaPoista
  3. Ihana vauva!! :D Ja tuo itselleen taputtaminen on mahtavaa taapertajissa, sitä iloa katselee mielellään.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...