Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Palsternakka Lammaspata

Palsternakkaa oli tässä padassa yksi kokonainen. Hiilareita siinä on melkeinpä saman verran kuin perunassa. Joten tämä ruoka ei sovi kovin tarkalle karppaajalle.
Maku oli kyllä padassa niin hyvää, että lautanen piti nuolla :D


Ruoka on muunnelma "lammasruokia" kirjasta, Hemse-Nissen lammaspata

Pataan tarvitaan

Luullista lampaanlihaa1kg, lapaa tai selkää

voita + oliiviöljyä
sipulia
2rkl tomaattipyrettä
2-3dl lihalientä
mausteita maun mukaan (rosmariini, timjami, meirami)
mustapippuria
laakerinlehti
1tl suolaa
2 porkkanaa
palsternakka
1dl pakasteherneitä




Pilko luut sopiviksi "suu" paloiksi oksasaksilla tai luusahalla.



Paista sitten runsaassa voissa ja tilkassa öljyä lihoja noin 4min per puoli.
Tarkoitus ei ole kypsentää vaan ruskistaa lihat.


Paista sitten pilkottu sipuli samassa rasvassa. Pannullani on vielä lihaa, koska Paavo halusi lihaa heti, eikä myöhemmin :)


Kaavi sipulit ja rasva pataan lihojen kanssa

Lisää kaikki muutkin ainekset pataan.

Lihaliemi, tomaattisose jne.
Palsternakka kannattaa pilkkoa isommiksi kuin minä pilkoin. Nyt ne kerkesivät kypsyä liian nopeasti. Porkkanat eivät pysyneet perässä.
Eli ainakin yhtä isoiksi kuin porkkanat.


Sekoita sitten kaikki sekaisin ja pidä lämpöä kovana, kunnes kiehuu.
Laita sitten kansi päälle ja lämpö 2lle levyllä.
Anna porsista 30min ja sekoita sitten kunnolla.
Anna taas kiehahtaa ja laita kansi päälle kunnes vihannekset ovat kypsiä.
Minulla meni vielä 15min.

Lisää ihan lopussa herneet ja sekoita.

Tarjoile ja nauti!!



Jälkkärin kimpussa

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...