Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 11. joulukuuta 2012

Lihaa Garam masala

Mausteet on ostettu Ebaysta
Jos vain mausteet kiinnostaa ja tykkää eksoottisimmista mausteista, niin kannattaa kokeilla.
Tämä itse tehty mauste seos ei muistuta ollenkaan garam masalaa mitä voit ostaa kaupan hyllystä. Siis ei ollenkaan. En käsitä miten maku voi olla näin eri, vaikka pääsääntöisesti ainekset on samat.

Tämä seos on aivan ihana!! Ja kokeilemalla oppii sen suhteen mistä tykkää eniten. Meillä esim. kaikki tykkäävät jeerasta ja muskotikinkukasta. Niitä laitan aina vähän ekstraa, niin ja tietenkin vihreistä kardemumman siemenkoteloista!!

Minulla on tässä siis

kokonaisia muskotinpähkinöitä
muskotin kukkia
korianterin siemeniä kokonaisena
juustokuminan siemeniä (jeera)
Kardemumman siemenkoteloita vihreänä ja ruskeana. (ruskea ei ole niin ihanaa mutta seokseen se kuuluu)
aitoa ceylon kanelia (erityisen ihanaa!!)




Kerään nuita kaikkia mausteita ja jauha. Minulla ei ole kunnon määriä, koska teen tän mutulla.
Suunnalleen nakkaan pari kukkaa ja 5 vihreeta kardemummaa ja yhden ruskeen, muskottia raastan pari ehkä 0,5-1mm ja jeeraa reilu 2tl korianteria samoin.
Lisään suolaa noin 1tl

Mausteet ja suola hierotaan lihaan



Lihan pinnat paistetaan kiinni kuumalla pannulla voissa


 
 
 
Nosta sitten liha pataan ja raavi paistinpannusta rasva pataan.
Lisää pataan myös lihalientä noin 4dl taimaun mukaan.
Me teemme tämän ruuan aina tuppipotuilla. Mutta jos on oikein tarkka hiilareista, niin laita pataan kokonaisia sipuleita ja kaalia ja juureksia maun mukaan.
 
 
Sitten vain leivinuuniin kunnes liha erottuu luista :)
 



Tämä on oikeasti herkullista.
Ne mausteet!!! Ihan jotain taivaallista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...